Open Huis

Over onze privéwoning
We wonen al sinds 1986 op Emmakade 4, aangrenzend aan de antiekwinkel. Op één van onze inkoopreizen komen we bij een handelaar in antieke bouwmaterialen in België een glas in lood plafond (4×5 meter) tegen in de Amsterdamse School-stijl, ontworpen door W. Bogtman uit 1917. We zijn meteen verliefd en daarom hebben we in 1997 onze privéwoning uitgebreid met een serre van 70m2.

Over Willem Bogtman
Het glas in lood plafond kochten we in België, maar komt oorspronkelijk uit Nederland, waar het in de textiel- en vlasweverij in Tilburg heeft gehangen. De ontwerper is Willem Bogtman, een glazenier uit Haarlem. Zijn familie kwam uit Indonesië en een neef van Willem, Louis Bogtman, specialiseerde zich in textielontwerpen en batiktechnieken die uitgevoerd werden in Tilburg. Deze invloeden zie je dan ook zeker terug in het werk van Bogtman. Willem Bogtman ontwierp ook het glas in lood in het Scheepvaartmuseum in Amsterdam in 1915.

Over Open Huis
Het glas in lood plafond laten wij graag aan u zien en daarom richten we elke novembermaand ons woonhuis ook in als verkoop-/expositieruimte. Een evenement die bezoekers uit het hele land trekt, ieder jaar opnieuw. We zijn daarom in november 7 dagen per week geopend. Zelf hebben we er ook veel plezier in om de extra ingekochte spullen mooi te decoreren en van beide panden een unieke winkel te maken.

Wees welkom!

Uitnodigingen voorgaande edities:

Open Huis 2021

Open Huis 2020
Open Huis 2019
Open Huis 2018
Open Huis 2017